Web Analytics Made Easy - Statcounter

 یکی دو روز از پخش «مستند غیررسمی» می‌گذرد؛ مستندی که از درون همان دیدارهای پنجشنبه و صمیمانه رهبر انقلاب با گروه‌های مختلف ساخته شده و این بار محافلی را نشان داد که بسیار قابل توجه کاربران اجتماعی، بیننده‌های تلویزیون و حتی رسانه‌های غربی قرار گرفت.
پخش این مستند، بازتاب‌های فراوانی در فضای رسانه‌ای کشور در پی داشت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در همین رابطه روزنامه جام جم و خبرگزاری تسنیم گفت‌وگوهایی با برخی از حاضران این دیدارها انجام داده‌اند که بخش‌های مهم آن در ادامه از نظرتان می‌گذرد.

نادر طالب‌زاده از مدل بی‌سابقه برپایی جلسات غیررسمی رهبر انقلاب می‌گوید: 
محفل؛ ابتکار رهبر انقلاب در جهان/ آن‌قدر راحتند که همه را جذب می‌کنند
ایشان اهل هنر هستند و همین ویژگی مهم این دیدارهاست. ایشان علاقه‌مند است و با دقت گوش می‌دهند، دلش و روحش درگیر است،‌ چه درباره سینما، چه رسانه و ادبیات.
علاوه بر این، تفاوت این شکل از برگزاری جلسات با دیدارهای رسمی این است که ایشان بیشتر می‌شنوند تا بگویند. تنها رهبری که می‌دانیم چنین نشستی برگزار می‌کرده، ماهاتیر محمد بوده و البته معمولا جلسات محدود در زمینه شعر بوده است. 
در آمریکا که هیچ وقت چنین مدلی را ندیدم. اوجِ توجه یک رئیس‌جمهوری به نخبه‌ها آن هم محدود در دانشگاه مربوط به دوره آیزنهاور بود که بعد از اتمام دوره ریاست‌جمهوری‌اش هم مسکوت ماند. 
کسی را پیدا نمی‌‌کنید بنشیند، با دقت گوش بدهد و نسبت به نکاتی که می‌شنود این‌قدر مطلع باشد، هیچ‌جا نداریم. در قدیم دیده‌ایم، اما حالا بین همه حکام و رئیسان‌جمهوری دنیا شما چنین مدلی را نمی‌بینید.
ایشان برای همه صحبت می‌کنند. حتی برای منتقدان‌شان. آنها هم که به دیدار ایشان می‌آیند همه علاقه‌مندند. آنقدر راحتند که همه را جذب می‌کنند. 
 

عبدالحسن برزیده از انتقادها در جلسات غیررسمی  می‌گوید: 
امر طبیعی را ویژه نکنیم
مستند غیررسمی کار متفاوتی بود و حرف‌هایی داشت که بالاخره تا پیش‌ازاین از تلویزیون پخش نمی‌شد. از این نظر، اتفاق خوبی است.
فکر می‌کنم چنین موضوعی باید یک مساله معمولی باشد و نباید تبدیل شود به چیزی که خیلی ویژه است. گفت‌وگوهای این‌طوری به‌خصوص با رهبری به نظرم خیلی طبیعی است که هم انجام شود و هم پخش. این‌که ما فکر می‌کنیم خیلی غیرعادی است باعث می‌شود الان فکر کنیم اتفاق خیلی فوق‌العاده‌ای افتاده است. البته به نظرم از این حیث هم مستند نقض غرض بود.
باید از بیرون به این مسأله نگاه کنیم. الان مثلا رسانه‌های بیگانه از آنها‌یی که خیلی موضع خصمانه ندارند تا اینهایی که موضع هم دارند، مگر با چنین مستندهایی توجیه می‌شوند؟ این مستند‌ها مگر در این مورد جوابگوست؟ شاید در بخشی از مردم خودمان اثرگذار باشد اما به‌هرحال نشان می‌دهد دوستان ما در تلویزیون بلد نیستند و مثلا وقتی می‌خواهند بگویند رهبری کانالیزه نیست طوری آن را از اول در بوق می‌کنند که دست کارگردان رو می‌شود. این اتفاق خوبی نیست. اینها را شما چاپ نمی‌کنید ولی گفتم که به اطلاع دوستان تلویزیون برسد.
 

محمدرضا شفاه از جسارت صداوسیما در پخش مستند غیررسمی می‌گوید:
تزریق طراوت به فرهنگ
دیدارهایی از این جنس هم باعث امید بخشی به فعالان فرهنگی می‌شود و هم جان تازه ای به فضای فرهنگ و هنر می‌دهد. این دیدارها اتفاق ارزشمندی است که سال‌هاست اتفاق می افتد و موضوع جدیدی هم نیست. واقعیت این است که اتفاق جدید، پخش چنین تصاویری از قاب رسانه ملی است که تقریبا مسبوق به سابقه نبوده است.
از دید من این اهمیت ویژه دارد که پس از سال‌ها تصویر غیر رتوش شده از رهبری نظام در دیدارهای غیررسمی ایشان برای عموم پخش می‌شود. جسارت قابل تقدیر سیما در نمایش انتقادات صریحی که بعضا در این جلسات به ایشان منتقل می‌شود و نحوه مواجهه رهبر انقلاب با این موقعیت‌ها فرامتن مهم و قابل توجه این مستند بوده که حاصل جسارت قابل تقدیر و البته دیرهنگام سیماست.
واقعا افسوس خوردم که چرا علی‌رغم چنین تاثیر مهمی، تصمیم‌گیران سالهاست دسترسی به آرشیو بزرگی از تصاویری مانند این از رهبری را بر هنرمندان بسته‌اند و تنها به انتشار تصویری تک‌بعدی و کاملا رسمی از آقا اکتفا کرده‌اند. و بعضا با نگاه‌های ظاهرا امنیتی و البته در واقع ضدامنیتی راه را برای سوءاستفاده‌های مختلف از سوی بدخواهان باز گذاشته‌اند.
 

مهدی نقویان از تاثیر پخش فیلم مستند «غیررسمی»  می‌گوید:
چرا از ملکه انگلستان، «غیررسمی» نمی‌سازند؟ 
در فضای عمومی به نظرم با پخش این مستند، آن قالب کلاسیک و رسمی و اداری که مقام رهبری در ذهن مردم دارد مقداری شکسته می‌شود و این خیلی خوب است. چون از این حالتی را که ما همیشه تنها از یک زاویه دوربین و یک فضا رهبری را می‌بینیم کمتر می‌شود.
در این تصویر بعد صمیمی‌تر رهبر را می‌بینیم که خیلی هم اتفاقا طبیعی است اما انگار ما سال‌ها ناخواسته این چهره را در رسانه نداشته‌ایم. این اتفاق به واسطه پخش مستند «غیررسمی» افتاده و به نظرم اسمش هم خیلی گویاست و همه جواب‌ها در خود این اسم نهفته است. طبیعتا این زاویه دید برای مردم هم جذاب‌تر است.
من خیلی توییت‌باز نیستم ولی اتفاقا دوست داشتم در این مورد درباره این مستند یک توییت بزنم. خودم مستندی دارم به اسم «رمز و راز ملکه» که BBC فارسی هم شبانه‌روز دارد علیه ما اخبار پخش می‌کند. من امیدوارم یک روزی در انگلستان کسی جرات کند و یک «غیررسمی» هم برای ملکه انگلیس بسازد. اصلا ملکه انگلیس چنین جایگاه مردمی ندارد یعنی اصلا چنین ارتباط رودررویی برای طرح مسائل و مشکلات وجود ندارد.
 

فرهاد قائمیان از تاثیر صمیمیت در جلسات غیررسمی می‌گوید: 
دل آدم باز می‌شود 
نفس دغدغه رهبری و دیدار با هنرمندان و شنیدن حرف‌ها و گلایه‌های آنها همیشه امیدبخش است. به قدری آنجا فضا صمیمی است که دل آدم باز می‌شود. درحالی که در جشنواره‌ها و نهادهای دیگر، هنرمندان همیشه ملاحظاتی دارند و همواره حواس‌شان هست که حرف برخورنده‌ای نزنند. اما در محضر رهبر انقلاب، همه هنرمندان درحالی که پذیرایی می‌شوند، راحت حرفشان را می‌زنند. درددل و شوخی هم هست.
 همه هنرمندان در دیدار با رهبر انقلاب احساس امنیت می‌کنند. انصافا هم در این دیدارهایی که داشتیم، هیچ سوالی را با هماهنگی قبلی نپرسیدیم و در لحظه هر سوال و حرفی داشتیم، مطرح می‌کردیم. این دیدارها خارج از مسائل سیاسی است و مثل این می‌ماند که به دیدار یکی از اعضای خانواده‌تان رفته‌اید.
 

هوشنگ توکلی، بازیگر سینما و تلویزیون:
گلوگاه‌های فرهنگی کشور دست عناصر مخرب است
به طور کلی حضرت آقا با توجه به مسئولیتی که برعهده دارند خیلی با احتیاط هم صحبت می‌کنند و هم عمل می‌کنند. بارها ایشان فرمودند که من در حوزه‌های اجرایی کشور دخالت نمی‌کنم مگر اینکه ضرورتی باشد. ضمناً می‌‌فرمایند در جاهایی که مسائلی به‌وجود می‌آید و درخواست‌ها و رهنمودهایی دارند کمتر می‌بینیم به آن منویات عمل کنند. 
نکته ظریفی که در همین مستند «غیررسمی» دیده شد که ایشان خیلی متواضعانه و از روی فروتنی می‌فرمایند که به حرف ما گوش نمی‌کنند! و این عبارت در طول این سال‌های رهبری ایشان که به بیش از سه دهه می‌رسد، معنا پیدا می‌کند و دیده می‌شود.
دو جریان در شروع انقلاب در گلوگاه‌های اجرایی نظام فرهنگی ما قرار گرفته‌اند.گروهی که ذهن تخریبی داشت و این‌ها اکثراً فارغ‌التحصیلان انجمن اسلامی‌های آمریکا و اروپا بودند. به دلایلی رخنه کردند و وارد انقلاب شدند و قدرت را در اختیار گرفتند. گروهی هم بودند که ایده‌های سالمِ سازنده فرهنگی و هنری داشتند که باید کار می‌کردند. متأسفانه گلوگاه‌ها در طی این ۴۰ سال همیشه در اختیار آن گروه اول بوده است.
 

محمدعلی باشه آهنگر کارگردان سینمای دفاع مقدس:
آقا به کمال تبریزی فرمودند چرا روی لبه راه می‌روی؟!
تصور من این گونه بود که احتمالا دیدار نیمه عمومی است اما بعد متوجه شدیم که جلسه به صورت غیررسمی اما محدود است. در این جلسه حضرت آقا بسیار شوخ طبع بودند و جلسه به صورت صمیمانه برگزار شد. ایشان از فیلم‌هایی که کار شده بود اطلاع داشتند و می‌دانستند که هرکدام از ما چه سبک فیلمی را ساخته‌ایم. مثلاً به من گفتند شما بیشتر فیلم‌های دفاع مقدسی می‌سازی. یا آقای تبریزی گفت که فیلمی دارم می‌سازم که روی لبه است و ایشان به شوخی به او گفتند که چرا روی لبه راه می‌روی؟ روی آسفالت صاف راه برو و همه خندیدند. یا به یکی از کارگردانان گفتند که فیلم‌ها را به صورتی بساز تا باقی و ما هم بفهمیم چه می‌گویید.
ماجرای انگشتری که به دستِ بهروز رضوی نمی‌رفت!
بهروز رضوی، گوینده قدیمی رادیو درباره ماجرای پخشِ صحنه جذابِ عوض کردن چند باره انگشتر، خاطرنشان کرد: طبق عادت ایشان به حاضرین در این دیدارها یادگاری اهدا می‌کنند و در آن جلسه هم انگشتری به یادگار می‌دادند. بر این اساس ایشان انگشتری به بنده دادند اما اندازه دستِ من نشد به همین خاطر بعد از عوض کردن چند باره انگشتر، انگشتر خودشان را اهداء کردند و اتفاقاً اندازه دستم شد.

منبع: تقریب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.taghribnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تقریب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۴۶۴۹۳۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بلایی که انفجار مهیب چاه فاضلاب بر سر شهروندان تبریزی آورد | فیلم

در پی انفجار چاه فاضلاب در شهرک پرواز تبریز ۴ نفر مصدوم شدند و به تعدادی خودرو خسارت وارد شد. موسی علیپور، شهردار منطقه ۲ تبریز یکشنبه شب با حضور در محل حادثه در جمع خبرنگاران اظهارکرد: ساعت ۱۸:۳۰ در پی بی‌احتیاطی جمعی از جوانان و روشن کردن آتش در جوار چاه فاضلاب، به دلیل وجود گازهای ناشی از فاضلاب و تماس آنها با آتش، انفجاری رخ داد. وی افزود: در این حادثه چهار نفر مصدوم شده و به تعدادی از خودوهای پارک شده در حوالی محل حادثه، خسارت وارد شد. وی اظهار کرد: این چاه فاضلاب محل تخلیه فاضلاب اماکن تجاری کوی پرواز بوده که متاسفانه به فاضلاب شهری وصل نشده بود و ربطی به چاه‌های جذبی شهرداری ندارد./چندثانیه

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

دیگر خبرها

  • ناخدا صمدی: امام خمینی(س) اردیبهشت 58 فرمودند «ارتش باید بماند»/ پیش از آن پرسنل ارتش در پادگان‌ها امیدی به فردای خود نداشتند/ ابراهیم متقی: خلیج فارس یکی از حوزه‌های اصلی تهدید بوده، هست و خواهد بود
  • بلایی که انفجار مهیب چاه فاضلاب بر سر شهروندان تبریزی آورد | فیلم
  • فرهاد قائمیان تکلیف ساخت فیلم درباره امام رضا(ع) را روشن کرد
  • توجه ویژه جشنواره «رضوان» به جوانان صاحب ایده/ توسل به فرهنگ رضوی
  • نقد فیلم مست عشق + خلاصه، بازیگران و مدت زمان
  • مادران ۴ فرزندی الگوی عینی برای خانواده‌ها
  • عکس| استوری غم انگیز حامد بهداد برای یک دختر
  • تجاوز جنسی ۴ مرد افغان به نوجوان ایرانی در تهران | التماس کردم فایده نداشت! +فیلم
  • استوری بسیار غم‌انگیز حامد بهداد برای مریم + عکس
  • فیلم سینمایی فرهنگ رضوی ساخته می‌شود/ برگزاری نخستین جشنواره فیلم دینی رضوان